Siniset tavoittelevat toimia vähävaraisten hyväksi kehysriihessä

08.04.2018

Sinisten mielestä on löydettävä keinoja, joilla vähävaraisten asemaa parannetaan. Hallituksen taloustoimia käsitellään seuraavan kerran ensi viikolla alkavassa hallituksen kehysriihessä.

Siniset esittävät kehysriihessä pienituloisten perheiden toisen asteen opiskelijoille oppimateriaalilisää, jota kulttuuriministeri Sampo Terho (sin) on jo aiemmin ehdottanut ja joka on meidän julkaistuissa ohjelmissakin. Sinisten mielestä toista astetta ei vallitsevassa taloustilanteessa voi tehdä kaikille maksuttomaksi, mutta vähävaraisten perheiden ammattikoululaisille ja lukiolaisille suunnattu tuki takaisi sen, ettei kenenkään koulutie katkea varojen puutteeseen.

Siniset korjaisivat myös yrittäjien perheenjäsenten työttömyysturvan niin, että perheenjäseniä ei tulkittaisi enää yrityksen osakkaiksi. Talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen (sin) on tehnyt asiasta myös lakialoitteen.

Lisäksi siniset olisivat valmiita korottomaan lisää tiettyjä vähimmäisetuuksia kuten esimerkiksi vanhempainpäivärahaa, jota on jo tämän hallituksen toimesta kerran korotettu.

Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo haluaa mielellään jo ensi viikon aikana, mutta viimeistään elokuun budjettiriihessä, päätöksen 200-300 miljoonan euron veronkevennyksistä. Painotus olisi pieni- ja keskituloisille.
 
Työvoimapalvelut siirtyvät valtiolta maakunnille vuonna 2020 – uudistus parantaa palveluiden saatavuutta
 
Työministeri Jari Lindström (sin) esitteli torstaina 5.4. hallituksen suunnitelman siirtää työvoima-, yritys- ja elinkeinopalvelut maakuntien vastuulle vuodesta 2020. Lindström pitää hyödyllisenä sitä, että sekä työvoima- että sote-palvelut ovat vastaisuudessa saman järjestäjän eli maakunnan vastuulla. Työtön ihminen voi tarvita myös sote-palveluita. Hyvää uudistuksessa on myös se, että työpaikan hakeminen koko maakunnan alueella helpottuu kun eri paikkakuntien toimipisteet ovat tiukasti saman järjestäjän alla ja verkostoituneet. Uudistuksen uskotaan parantavan työnhakijoiden ja työpaikkojen kohtaamista. Lisäksi uudistus mahdollistaa yksityisten työnvälityspalveluiden vahvemman roolin työnvälityksessä. Julkinen ja yksityinen toimivat rinta rinnan ja samoin tiedoin kansalaista auttaakseen.
 
Vapaavuoren tiedotustilaisuudelle ei herunut Sinisiltä tukea
 
Helsingin pormestari, kokoomuslainen Jan Vapaavuori järjesti keskiviikkona 4.4. Helsingissä ylimääräisen valtuustokokouksen, jonka aiheena oli jälleen yhden sote-lausunnon antaminen. Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja Sampo Terho piti kokouksessa ryhmäpuheen, jossa kritisoi kovin sanoin Vapaavuoren yhdessä oppositiopuolueiden kanssa masinoimaa kokousta. Helsinki on antanut yhteensä 19 lausuntoa koskien sote- ja maakuntauudistusta. Lisää lausuntoja ei enää tarvita. Terho kommentoi tuoreeltaan, että siniset haluaa hyvät sosiaali- ja terveyspalvelut kaikille suomalaisille, eikä ole kiinnostunut osallistumaan puoluepoliittiseen kisailuun, varsinkaan Kokoomuksen sisäiseen. Hän ilmoitti puheessaan, että tiedotustilaisuuteen osallistumisesta ei pitäisi maksaa kokouspalkkioita. Terho lupasi palauttaa kokouspalkkionsa Vapaavuorelle ja hänen kauttaan Helsingin kaupungille.

Kokouksen päätteeksi Helsingin valtuusto äänesti sote-uudistuksen kaatamisen puolesta luvuin 87-3. Sampo Terhon ohella kaksi keskustan helsinkiläisvaltuutettua äänesti sote-uudistuksen puolesta.
 
Sinisten mielestä Helsingin on pelastettava Malmin kenttä
 
Lex Malmi -kansalaisaloite Malmin lentokentän säilyttämisestä kaatui tällä viikolla eduskunnassa. Siniset äänesti täysistunnossa sen puolesta, että lentokenttä tulisi säilyttää kunnes korvaava lentokenttä on valmistunut. Siniset ei tue vanhojen puolueiden vimmaa, jolla tuhotaan toimiva kenttä. Sinisten helsinkiläisvaltuutetut Sampo Terho ja Jussi Niinistö ovat vaatineet Helsinkiin kunnallista kansanäänestystä kentän kohtalosta viimeistään maakuntavaalien yhteydessä.
 
Ensi viikolla:

Hallituskauden viimeinen kehysriihi 10.-11.4. Sinisten tavoitteita yllä.
13.11.2020Sinisten varapuheenjohtaja Ari Prihti vaihtaa kokoomukseen
11.06.2019Sininen tulevaisuuden johtoon Kari Kulmala Rääkkylästä, puoluesihteeriksi Jari Turpeinen Outokummusta
05.03.2019Tiina Elovaara: Uudet tuulet pyyhkivät politiikassa niin Pirkanmaalla kuin koko Suomessakin - Siniset lähtee vaaleihin hyvillä mielin
08.01.2019Pirkanmaan Sinisten lista vahvistui naisilla
10.11.2018Unilääkäri Olli Polo lähtee ehdolle eduskuntavaaleihin sinisten listoilla Pirkanmaalla
10.11.2018Pirkanmaan Siniset asetti ensimmäiset eduskuntavaaliehdokkaansa - joukossa tunnettu yllätysnimi
10.11.2018Aamulehden verkkosivut 10.11.2018
07.09.2018Vanhusasiainvaltuutettu
08.05.2018Uusi puolue rakentaa omaa verkostoaan rinnan itsehallinnollisen Pirkanmaan kanssa
12.04.2018Kehysriihipaketti: Eriarvoisuuden vähentämisestä noin 70 miljoonan kokonaisuus
08.04.2018Siniset tavoittelevat toimia vähävaraisten hyväksi kehysriihessä
28.11.2017Tamperelainen: Ari Prihti luotsaamaan Pirkanmaan Sinisiä
26.09.2017YLE: Pirkanmaan perussuomalaiset valtuustoryhmät rakoilevat - Punkalaitumelle syntyi Sininen ryhmä
08.09.2017Ari Prihti: Märkä rätti ja marginaalikorot
06.06.2017PS: Uusi-Kouvo ja Prihti jatkavat puheenjohtajina
29.05.2017Varapuheenjohtajaehdokas Ari Prihti: Hallituskauden jälkipuolisko suunnattava puolueen linjan kohentamiseen oikealle tielle
12.05.2017MT: Ari Prihti: Eläintilojen pitäjät tarvitsevat lomansa
07.05.2017Suomen Uutiset: Ari Prihti ehdolle varapuheenjohtajaksi
07.05.2017Ari Prihti asettuu ehdolle perussuomalaisten varapuheenjohtajaksi
06.05.2017Kunnalle toinen perättäinen ylijäämäinen tulos